Χτισμένη στις νότιες πλαγιές του Παρνασσού, το χωριό αποτελεί ένα από τα καλύτερα χειμερινά θέρετρα της χώρας, καθώς συνδυάζει τα γραφικά τοπία, τη διασκέδαση, αλλά και τις χειμερινές δραστηριότητες με το χιονοδρομικό κέντρο που βρίσκεται εκεί.

Κάνοντας μια βόλτα στο χωριό της Αράχοβας, διαπιστώνεις πως έχει κρατήσει το γραφικό της χαρακτήρα. Παραδοσιακά σπίτια που ανηφορίζουν στο βουνό, πολλές ταβέρνες με τοπικά εδέσματα, ζαχαροπλαστεία, ενώ το βράδυ μεταμορφώνεται σε ένα κοσμοπολίτικο στέκι, με τη διασκέδαση να διαρκεί μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Όσες φορές και να επισκεφτείς αυτό το γραφικό χωριό πάντα βρίσκεις και έναν νέο λόγο για να ξαναπάς.

Η αλήθεια είναι πως τον συγκεκριμένο προορισμό τον έχουμε ταυτίσει με τα χειμερινές μας διακοπές, αλλά η ομορφιά και η γραφικότητα του σε τραβάει όλες τις εποχές του χρόνου.

Μια φθινοπωρινή μέρα του Οκτώβρη, με υψηλή θερμοκρασία για φθινόπωρο, πήγαμε εκδρομή στην Αράχοβα. Φτάνοντας στο χωριό ήρθαμε αντιμέτωποι με την κίνηση. Ναι, την ίδια ιδέα με μας είχαν κι άλλοι. Συμπέρασμα; Η Αράχοβα είναι θελκτική κάθε εποχή!

Με σύμμαχο τον καιρό περπατήσαμε στο κεντρικό δρόμο, χαζέψαμε τα καταστήματα με τα παραδοσιακά προϊόντα και καταλήξαμε να τρώμε ψητά σ’ ένα από τα πολλά ταβερνάκια του χωριού.

Όσο για το επιδόρπιο, αποφασίσαμε να το γευτούμε στο Λιβάδι όπου θα βρείτε επίσης πολλές επιλογές σε φαγητό και γλυκό.

Φεύγοντας, για ακόμη μια φορά, προμηθεύτηκα φορμαέλα –είδος ντόπιου τυριού- και χυλοπίτες. Λατρεύω τις αγορές με νοστιμιές κάθε τόπου και τα απολαμβάνω με την συντροφιά των αγαπημένων μου προσώπων.