Ο σκανταλιάρης, τολμηρός και ανήσυχος Πίτερ Ράμπιτ θα κοντράρει τον Τόμας Μακ Γκρέγκορ  μέχρι τελικής πτώσης. Το καρότο της έριδος είναι ο λαχταριστός λαχανόκηπος του προκομμένου και πολύ κτητικού Μακ Γκρέγκορ. Όταν στο σκηνικό εμφανιστεί μια γλυκομίλητη και φιλόζωη γειτόνισσα, η Μπι, οι δύο αντίπαλοι θα διεκδικήσουν την αποκλειστική εύνοια της με πάθος και η διαμάχη τους θα γίνει χειρότερη από ποτέ. Ο καθένας έχει δικά του τεχνάσματα, αλλά το «στρατόπεδο» του Πήτερ ολοένα και μεγαλώνει, με σύσσωμη την παρέα του δάσους να ετοιμάζεται για απόβαση.

Ο πιο ατίθασος και αξιολάτρευτος λαγός στην ιστορία ξεπηδάει από τις σελίδες της θρυλικής συγγραφέως Beatrix Potter και προσγειώνεται για πρώτη φορά στη μεγάλη οθόνη, σε μία χορταστική, ξεκαρδιστική – με live-action και κινούμενο σχέδιο- ταινία, με πρωταγωνιστές τον ομώνυμο ήρωα Πίτερ Ράμπιτ.

Η πρώτη ιστορία Πίτερ Ράμπιτ δημοσιεύτηκε το 1902- αρχικά είχε γραφτεί ως δώρο για ένα πεντάχρονο αγόρι. Η Beatrix Potter, συγγραφέας και εικονογράφος της ιστορίας, δεν περίμενε ποτέ πως τα βιβλία με τον άτακτο αλλά γλυκύτατο λαγό της θα πουλούσαν 45 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως, και ότι θα τα διάβαζαν παιδιά σε όλες τις γλώσσες του πλανήτη. Η Potter δεν ήταν μόνο ταλαντούχα στην αφήγηση και στο σχέδιο, αλλά και σε θέματα εμπορικής στρατηγικής: ο Πίτερ είναι ο πρώτος παιδικός χαρακτήρας στην ιστορία που έχει «γεννήσει» στρατιές από παιχνίδια και κάθε είδους merchandise.

Τη φωνή του πονηρού και καταφερτζή Πίτερ αναλαμβάνει ο Φάνης Μουρατίδης, ζωντανεύοντας το δημιούργημα της Potter που έχει κλέψει τις καρδιές των παιδιών εδώ και έναν αιώνα. Ο τρυφερός, αστείος και μαγικός μικρόκοσμος των θαυμάσιων αυτών βιβλίων παιδικής λογοτεχνίας μεταφέρεται στο πανί από τον σκηνοθέτη Will Gluck (Annie) με σύγχρονη ματιά και την ίδια στιγμή απόλυτο σεβασμό στην λιτή και διαχρονική αισθητική των εικονογραφήσεων της Potter.