Λαχανικά ογκρατέν
Ένα μεσημέρι πήγα στην θεία μου και από τον φούρνο ερχόταν μια μυρωδιά που έσπαγε την μύτη μου. «Λαχανικά ογκρατέν» μου λέει πως έφτιαξε και η πρώτη σκέψη που έκανα ήταν πως δεν μπορώ να το δοκιμάσω, καθώς ακολουθώ πρόγραμμα διατροφής. Για καλή μου τύχη δεν ήταν το κλασσικό ογκρατέν γεμάτο κρέμα γάλακτος και τυριά, αλλά μια πολύ light εκδοχή. Πήρα χαρτί και μολύβι να γράψω την συνταγή –κάντο κι εσύ!
Υλικά
4 κολοκυθάκια
4 μεγάλες πατάτες
½ μπρόκολο
½ κουνουπίδι
1 κόκκινη πιπεριά
6 μανιτάρια Portobello
2 κρεμμύδια
Αλάτι
Πιπέρι
5 κουταλιές γιαούρτι με πλήρη λιπαρά
Εκτέλεση
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βράζω τα λαχανικά (εκτός από τα μανιτάρια, το κρεμμύδι και την πιπεριά) μέχρι να κρατάνε πιάνοντας τα με πιρούνι. Έπειτα σε ένα πυρέξ τα βάζω όλα μαζί και ρίχνω το αλάτι, το πιπέρι και το γιαούρτι ανακατεύοντας τα πολύ καλά. Τα βάζω σε προθερμασμένο φούρνο και τα αφήνω για περίπου 25 λεπτά.
Extra tips
- Μπορείς να προσθέσεις λίγο ανθότυρο ή μοτσαρέλα
- Σερβίρισε το με ντοματίνια
Καλή όρεξη!