Αγαπώ πολύ το σκι και με την πρώτη ευκαιρία φροντίζω να βρίσκομαι στο βουνό για να απολαμβάνω το αγαπημένο μου χειμερινό σπορ.

Έχω παρατηρήσει πως στο βουνό φορτίζω καλύτερα τις μπαταρίες μου και ξεκουράζομαι περισσότερο. Αυτός είναι κι ο λόγος που δίνω μια παράταση των δραστηριοτήτων που μπορείς να απολαύσεις πάνω στο βουνό. Επίσης, χαίρομαι ιδιαίτερα που παρατηρώ πως τους ορεινούς προορισμούς αρχίζουν να τους λειτουργούν ακόμα και το καλοκαίρι.

Με αφορμή τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου όπου κάποιοι θα αποδράσουν προτείνω να απολαύσεις τις τελευταίες καταβάσεις για την φετινή σεζόν στον Παρνασσό.

Στο Χιονοδρομικό του Παρνασσού λειτουργούν τα Κελάρια και η Φτερόλακα –με λίγο πιο δύσκολες διαδρομές.

Και τα δύο χιονοδρομικά έχουν εκσυγχρονιστεί με νέους αναβατήρες και φιγουράρουν στη λίστα με τα καλύτερα χιονοδρομικά κέντρα των Βαλκανίων.

Τα (δικά μου) πλεονεκτήματα για σκι στον Παρνασσό

  • Βρίσκεται μόλις δύο ώρες από την Αθήνα με αποτέλεσμα να πάω για σκι έστω για μία ημέρα
  • Έχει πίστες για όλων των ειδών σκιέρ
  • Αυτή την εποχή απολαμβάνεις το σκι καθώς μόνο οι πιστοί λάτρεις του αθλήματος φοράνε τα πέδιλα τους
  • Το μέρος συνδυάζει μοναδικά το βουνό με την θάλασσα. Απολαμβάνεις το σκι σου στο χιονισμένο βουνό, ενώ στον ορίζοντα βλέπεις το γαλάζιο της θάλασσας.
  • Έχεις δύο επιλογές Χιονοδρομικών για σκι. Αν τα Κελάρια είναι γεμάτα κόσμο μπορείς να απολαύσεις το άθλημα σου στη Φτερόλακα που δεν συγκεντρώνει τόσο πολύ κόσμο.
  • Οι τιμές αυτή την περίοδο είναι πιο χαμηλές.