Η Lara Croft είναι η ατίθαση κόρη ενός εκκεντρικού εξερευνητή, ο οποίος εξαφανίστηκε, όταν εκείνη ήταν ακόμα στην εφηβεία. Στα 21 της, περνάει τις μέρες της διασχίζοντας τους δρόμους του Ανατολικού Λονδίνου με το ποδήλατο της, ως κούριερ. Αποφασισμένη να χαράξει τη δική της πορεία, αρνείται τα σκήπτρα της παγκόσμιας αυτοκρατορίας του πατέρα της με το ίδιο πάθος που αρνείται να αποδεχθεί τον θάνατό του. Επτά χρόνια μετά την εξαφάνιση του, η Lara θα προσπαθήσει να λύσει το μυστήριο που περιβάλλει το θάνατό του και ξεκινάει για τον τελευταίο γνωστό προορισμό του: έναν τύμβο σε ένα μυθικό νησί. Το ρίσκο για τη Lara είναι τεράστιο, καθώς – ενάντια σε κάθε πιθανότητα και με μοναδικό όπλο το πολυμήχανο μυαλό της, την τυφλή πίστη της και το ατίθασο πνεύμα της – θα πρέπει να μάθει να ξεπερνά τα όριά της, ταξιδεύοντας προς το άγνωστο. Αν καταφέρει να επιζήσει της επικίνδυνης αυτής περιπέτειας, τότε ίσως ανοιχτεί μπροστά της μια νέα ζωή, κερδίζοντας επάξια τον τίτλο Tomb Raider.

Πώς ξεκίνησαν όλα

Με πρωταγωνίστρια την Αλίσια Βικάντερ, η επική ταινία Tomb Raider αποκαλύπτει μια πρωτόγνωρη ιστορία που ταξιδεύει τους θεατές στην πρώτη περιπέτεια της  Lara Croft, αλλά και στο μυαλό και την κάρδια ενός χαρακτήρα που, για να βρει τη θέση του στον κόσμο, πρέπει να συνδέσει το μέλλον με το παρελθόν. Η ταινία εξερευνά όχι μόνο τις αποφάσεις που παίρνει η ηρωίδα, αλλά και γιατί τις παίρνει, καθώς ανακαλύπτουμε πώς εξελίχθηκε σε μία από τις σπουδαιότερες και πιο δημοφιλείς ηρωίδες όλων των εποχών.

Η ταινία έχει αντλήσει πολλά στοιχεία από το άκρως επιτυχημένο videogame Tomb Raider του 2013 και ήταν πηγή έμπνευσης για τους δημιουργούς.

Η μεταμόρφωση σε Lara Croft

Μέχρι να έρθει η ώρα των γυρισμάτων, η Βικάντερ ήταν ήδη πολύ καλά προπονημένη και σε φοβερή φόρμα. Παρόλα αυτά  χρειάστηκε όλη η αφοσίωση και η πειθαρχία της πρώην μπαλαρίνας πριν και κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων για να καταφέρει να υποδυθεί τον ρόλο. Η ηθοποιός έφτασε στα όρια της σε σωματικό και συναισθηματικό επίπεδο, όπως και ο ρόλος που υποδυόταν.

Η ηθοποιός, κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων, γυμναζόταν 45 λεπτά κάθε πρωί. Η διατροφή της περιελάμβανε μαύρο ρύζι, κινόα και πολλή πρωτεΐνη και έπρεπε να τρώει ευλαβικά πέντε γεύματα την ημέρα κάθε τρεις ώρες. Η Βικάντερ μάλιστα είχε αναλάβει τις περισσότερες επικίνδυνες σκηνές η ίδια, αφού είχε προπονηθεί σκληρά για μήνες αποδεικνύοντας ότι εκτός από καλή ηθοποιός είναι και πρωτοκλασάτη αθλήτρια.

Πρωταγωνιστούν: Αλίσια Βικάντερ, Ντόμινικ Γουέστ, Γουόλτον Γκόγκινς,

Ντάνιελ Γου, Ντέρεκ Τζάκομπι,  Κρίστιν Σκοτ Τόμας