Διανύοντας τη δεύτερη βδομάδα του Μαρτίου κι έχοντας σύμμαχο τον καιρό η διάθεση μας αλλάζει. Όπως και το ντύσιμο μας. Κάνοντας μια βόλτα στο κέντρο της Αθήνας παρατήρησα πως τα πουλοβεράκια έχουν δώσει την θέση τους στα t-shirts και γενικά το «βαρύ» ντύσιμο έχει αντικατασταθεί για τα καλά.

Οι ανοιξιάτικες βόλτες μας πλέον θέλουν outfits με χρώμα, αγαπημένα t-shirts, printed φορέματα, navy μπλουζάκια και τα πάντα αγαπημένα μας jean. Σε κάθε περίπτωση προτίμησε άνετα ρούχα που σε κολακεύουν και ταιριάζουν απόλυτα με τη θερμοκρασία. Μην βιάζεσαι να φορέσεις κοντομάνικα –θα έρθει η σειρά τους.

Πριν κάνεις τις ανοιξιάτικες αγορές σου έψαξα στις διεθνής πασαρέλες και σου βρήκα τις τάσεις της μόδας που θα κυριαρχήσουν αυτή την εποχή.

  • Floral και πεταλούδες: Τις τελευταίες σεζόν το floral πρωταγωνιστούσε χειμώνα- καλοκαίρι. Ένα νέο fashion statement μπαίνει πολύ δυναμικά στο χώρο της μόδας και αυτό είναι τα prints με τις πεταλούδες (για τους σχεδιαστές butterfly effects). Εσύ μπορείς να συνδυάσεις αυτά τα δύο μοτίβα δημιουργώντας ένα ιδιαίτερο look το οποίο θα πρωταγωνιστήσει φέτος.
  • Τροπικά μοτίβα: Φοινικόδεντρα και μπανανόφυλλα έδωσαν έναν ιδιαίτερο τροπικό ρυθμό στις πασαρέλες.
  • Διαφάνειες: Μπορεί τα χρόνια να περνάνε κάποιες αξίες, όμως, παραμένουν διαχρονικές. Η αλήθεια είναι πως στην άνοιξη και το καλοκαίρι ταιριάζουν απόλυτα οι πάντα θηλυκές διαφάνειες.
  • Glitter και παγιέτες: Φαίνεται πως ήρθαν για να μείνουν! Προσθέτουν περισσότερη λάμψη σε κάθε εμφάνιση και αν δεν είσαι υπερβολική μπορείς να απογειώσεις κάθε εμφάνιση σου προσθέτοντας αυτά τα δύο υλικά.
  • Φτερά και κρόσσια: Τα τελευταία χρόνια έχουν κλέψει τις εντυπώσεις και όπως φαίνεται θα συνεχίσουν. Τα είδαμε τόσο σε ρούχα όσο και σε παπούτσια κι θα τα προσθέσουμε στα ανοιξιάτικα outfits.
  • Ροζ, ο μεγάλος πρωταγωνιστής: Μπήκε πέρυσι δυναμικά στις διεθνής πασαρέλες και το είδαμε και φέτος. Το ροζ σε όλες του τις αποχρώσεις παραμένει εδώ να μας βγάλει τη ρομαντική αλλά και σέξι πλευρά μας.