Η Αγόριανη, από τα πιο γραφικά χωριά του Παρνασσού, είναι χτισμένη πάνω σε επτά μικρούς λόφους -από εκεί πήρε  και το όνομα Επτάλοφος- και βρίσκεται στην βορειοδυτική πλευρά του βουνού.

Το χωριό – πνιγμένο στα πλατάνια, τις κερασιές, καρυδιές, έλατα και καστανιές-  είναι μικρό και η ζωή του κινείται στη πλατεία του με τα παραδοσιακά ταβερνάκια, ζαχαροπλαστεία και το φούρνο με τις τοπικές πίτες. Λίγο πιο πέρα από την πλατεία θα ακολουθήσεις το δρομάκι που θα σε κατευθύνει στον Καταρράκτη όπου είναι σήμα κατατεθέν της Αγόριανης.

Μόλις τρία λεπτά από την κεντρική πλατεία βρίσκεται ο «ξενώνας Μαυροδήμος», όπου συνδυάζει την παράδοση με τις σύγχρονες ανέσεις.
Φτιαγμένος με ξεχωριστό τρόπο εξ’ ολοκλήρου από πέτρα και ξύλο λαξευμένα στο χέρι, όλα στο πνεύμα της παραδοσιακής αρχιτεκτονικής του τόπου.
Ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει τη φιλοξενία θαυμάζοντας τις ξεχωριστά φιλοτεχνημένες ξύλινες λεπτομέρειες, περιστοιχιζόμενες με νότες μοντέρνας αισθητικής.  Ο «Ξενώνας Μαυροδήμος»  αποτελεί ιδανικό προορισμό για όλους εκείνους που θέλουν να συνδυάσουν την ομορφιά της φύσης με την άνετη διαμονή και να αφεθούν στη ζεστασιά που προσφέρουν οι χώροι του.

Το πρωινό φτιάχνεται με μεράκι από την κυρία Βούλα  που χρησιμοποιεί αγνά προϊόντα όπως αυγά από το κοτέτσι της, ψωμί φρέσκο, μαρμελάδες, μέλι, πίτες και πολλά άλλα εκλεκτά εδέσματα σερβιρισμένα σε μπουφέ.

Για να κερδίσεις δύο διανυκτερεύσεις –για δύο άτομα- στον ξενώνα Μαυροδήμος –με ανοιχτή ημερομηνία ΠΑΝΤΑ βάση διαθεσιμότητας- κάνε LIKE στο άρθρο, LIKE στη σελίδα So life, TAG ένα φίλο σου (ο οποίος κι αυτός θα κάνει LIKE στη σελίδα) και ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ του άρθρου.

Ο διαγωνισμός λήγει στις 19 Μαρτίου και θα ανακοινωθεί στη σελίδα του So life.

Καλή επιτυχία!

 

Ξενώνας Μαυροδήμος

Αγόριανη Φωκίδας, Παρνασσός
ΤΗΛ.: 2234061289 -2234061309 & FAX 2234061228
http://www.mavrodimos-guesthouse.com/