Το εβδομαδιαίο μας πρόγραμμα είναι γεμάτο υποχρεώσεις με αποτέλεσμα στο τέλος της ημέρας να παραπονιόμαστε πως δεν τα έχουμε προλάβει όλα μιας και δεν φτάνει ο χρόνος. Ο χρόνος πάντα φτάνει αρκεί να υπάρχει πρόγραμμα και σωστή οργάνωση.

Η δική μου καθημερινότητα είναι πολύ απαιτητική, αλλά από την στιγμή που αποφάσισα να οργανώσω σωστά κι έξυπνα το χρόνο μου διαπίστωσα πως μπορώ να τα προλάβω όλα. Ή σχεδόν όλα. Ανάλογα με το τι έχει προτεραιότητα τη δεδομένη στιγμή.

Παλαιότερα έτρεχα από το πρωί ως το βράδυ και στο τέλος της ημέρας έβλεπα πως δεν είχα ανταποκριθεί πλήρως σε όσα ήθελα να κάνω. Ώσπου έκανα δύο- τρεις αλλαγές μέχρι που βρήκα τη χρυσή τομή: να οργανώνω και να διαχειρίζομαι σωστά το χρόνο μου.

Τα δικά μου tips για να οργανώσεις σωστά τη βδομάδα σου:

  • Ξεκινάω από το πιο σημαντικό που είναι το εβδομαδιαίο μου πλάνο. Κάθε Κυριακή απόγευμα πίνοντας ζεστό τσάι οργανώνω τη βδομάδα μου ανάλογα με τη δουλειά που έχω να κάνω. Με αυτόν τον τρόπο ξέρω πότε έχω διαθέσιμο χρόνο και πότε όχι, αλλά και πώς να κινηθώ με τις υποχρεώσεις μου. Επίσης προσέχω να μην υπέρ φορτώνω το πρόγραμμα μου. Και όταν συμβαίνει, φροντίζω την επόμενη ημέρα να έχω πιο χαλαρό πρόγραμμα.
  • Κάθε βράδυ επιλέγω τα ρούχα που θα φορέσω την επόμενη ημέρα. Έτσι, δεν χρειάζεται να ξυπνήσω αγχωμένη ψάχνοντας τι να φορέσω- ξέρω ήδη.
  • Ετοιμάζω από το βράδυ το γεύμα που θα πάρω στη δουλειά. Για μένα η μαγειρική είναι ένας τρόπος να χαλαρώσω και να αποφορτιστώ, οπότε η προετοιμασία του φαγητού δεν μου είναι αγγαρεία. Αντίθετα είναι το αγχολυτικό μου.
  • Χρησιμοποιώ πολύ το μετρό για να κερδίσω χρόνο. Για παράδειγμα, όταν έχω ραντεβού σε περιοχές που εξυπηρετούνται από μετρό το προτιμώ από το αυτοκίνητο. Ξέρω πάντα πως θα φτάσω στην ώρα μου και δεν θα χάσω πολύτιμο χρόνο. Να φροντίζεις να είσαι συνεπής στα ραντεβού σου. Αν αργήσεις σε μια συνάντηση όλη η ροή του προγράμματος σου θα πάει πίσω.
  • Βάλε προτεραιότητες. Μην γεμίζεις το πρόγραμμα σου με άσκοπά πράγματα και δουλειές. Αν κάτι μπορεί να περιμένει προγραμμάτισε το για αργότερα που δεν θα είσαι πιεσμένος.
  • Πλήρωσε τους λογαριασμούς σου μέσα από την τράπεζα για να μην χάνεις πολύτιμο χρόνο περιμένοντας στην ουρά. Παλαιότερα μου είχε συμβεί να περιμένω δύο ώρες μέχρι να έρθει η σειρά μου για να πληρώσω ένα λογαριασμό μιας και ήταν ανοιχτό μόνο ένα ταμείο.

Ξεκίνησε από αύριο, Δευτέρα, να ετοιμάσεις το εβδομαδιαίο σου πλάνο. Σε μερικές μέρες θα σου είναι απαραίτητο.

Καλή και δημιουργική βδομάδα!