Για να πετύχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα στο μακιγιάζ μας αγοράζουμε τα κατάλληλα πινέλα. Αυτό μεταφράζεται πως τα πινέλα μας είναι ο απόλυτος σύμμαχος μας και για αυτόν ακριβώς το λόγο πρέπει να τα προσέχουμε και να τα καθαρίζουμε σχολαστικά.

Τα πινέλα μας πρέπει να είναι καθαρά γιατί έρχονται σε άμεση επαφή με το πρόσωπο μας και εννοείται πως πρέπει να δίνουμε μεγάλη βάση στο τι βάζουμε στην επιδερμίδα μας.  Αν δεν θέλει να πάθεις κάποια μόλυνση ή να έχεις κοκκινίλες στο πρόσωπο σου φρόντισε να καθαρίζεις τα πινέλα σου κάθε βδομάδα. Ή το πολύ κάθε 15 ημέρες. Σίγουρα όχι περισσότερο καθώς τα μικρόβια κρύβονται παντού.

Με τα παρακάτω βήματα θα καθαρίσεις σωστά τα πινέλα του μακιγιάζ σου:

  • Ξεκίνησε πλένοντας τις τρίχες των πινέλων με χλιαρό νερό –σε καμία περίπτωση μην βάλεις ζεστό. Το νερό θα τρέχει από πάνω προς τα κάτω κι όχι αντίστροφα γιατί θα χαλάσει η κόλλα οπότε θα το καταστρέψεις.
  • Η επόμενη κίνηση σου είναι να βάλεις στα πινέλα σαμπουάν, να τρίψεις προσεχτικά τις τρίχες και να τα ξεβγάλεις με νερό που δεν έχει πολύ πίεση. Εγώ, το τελευταίο διάστημα, εφαρμόζω παιδικό σαμπουάν κι έχω δει καλύτερα αποτελέσματα. Επίσης, μπορείς αντί για σαμπουάν να τα πλύνεις με σαπούνι.
  • Ήρθε η στιγμή της απολύμανσης των πινέλων. Σε ένα μικρό μπολ βάλε λίγο νερό με ξύδι και ρίξε τα πινέλα εκεί μέσα για μισό λεπτό. Έπειτα μπορείς να ξεπλύνεις πάλι τα πινέλα  με χλιαρό –πάντα- νερό.
  • Για να φύγουν τα πολλά νερά πίεσε με το χέρι τις τρίχες των πινέλων, χωρίς να βάλεις πολύ δύναμη και τα καταστρέψεις. Άπλωσε μια πετσέτα κι άφησε τα  να στεγνώσουν από μόνα τους -θα πάρει γύρω στις 12 ώρες.

Αν έχεις καιρό να καθαρίσεις τα πινέλα σου, ήρθε η κατάλληλη στιγμή για να το κάνεις. Και να θυμάσαι να τα απολυμαίνεις κάθε βδομάδα.