Ανήκω στην κατηγορία των ανθρώπων που παρακολουθούν ζωντανά την μετάδοση της απονομής των βραβείων Όσκαρ. Η αλήθεια είναι πως όταν ήμουν μικρότερη για μένα είχε περισσότερο ενδιαφέρον μιας και έβλεπα αρκετά συχνά κινηματογράφο. Τα τελευταία χρόνια είμαι πιο επιλεκτική στις ταινίες που θα δω καθώς ο χρόνος μου είναι περιορισμένος.

Όμως, τις βραδιές των Όσκαρ τις αγαπώ και εξακολουθώ να τις παρακολουθώ για πολλούς λόγους.

Σε λίγη ώρα ξεκινάει η παρέλαση των επωνύμων στο Κόκκινο Χαλί και ανυπομονώ να δω τι outfits έχουν επιλέξει για φέτος οι διάσημες κυρίες του θεάματος. Τουαλέτες, αξεσουάρ, μακιγιάζ, χτένισμα όλα θα σχολιαστούν μιας και πολλοί θα εμπνευστούμε από τις τάσεις της μόδας που λανσάρουν.

Κι επειδή από την παρέα μου δεν είμαι η μόνη που ανυπομονώ να ξεκινήσει η απονομή των Όσκαρ, χωρίς παρουσιαστή, μαζευτήκαμε σπίτι μου για να δούμε τη μεγάλη γιορτή του κινηματογράφου.

Η αλήθεια είναι πως δεν πρόλαβα να μαγειρέψω, όμως, έχω ετοιμάσει μια φανταστική και νόστιμη ποικιλία με υλικά που είχα μέσα στο ψυγείο μου. Φρούτα, αλλαντικά και τυριά έχουν την τιμητική τους.

Τι περιέχει η ποικιλία μου;

  • Πικάντικη γραβιέρα με μείγμα από πιπέρια -έχω πάντα στο ψυγείο μου είναι νόστιμη, την προτιμώ στο τοστ μου και σε φαγητά.
  • Καπνιστή γαλοπούλα, σαλάμι αέρος και προσούτο
  • Ροδέλες από μήλα και αχλάδια
  • Μικρά παξιμαδάκια
  • Λουκάνικα –τα πέρασα πρώτα από αντικολλητικό τηγάνι
  • Σπιτική σος τυριών –έβαλα φέτα, ανθότυρο και κομμάτια από την πικάντικη γραβιέρα, λίγο γιαούρτι και τα χτύπησα στο multi προσθέτοντας κόκκινο πιπέρι για έξτρα νοστιμιά.

Αν τώρα το βράδυ ετοιμάζεσαι κι εσύ να δεις τα Όσκαρ άνοιξε το ψυγείο σου, βάλε φαντασία κι φτιάξε τη δική σου ποικιλία αντί να προτιμήσεις πατατάκια.

Καλή οσκαρική βραδιά!!!