Αγαπημένη Κυριακή! Η ημέρα που πρέπει να αφιερώσεις σε σένα και τους ανθρώπους που αγαπάς.

Κανονικά, την Κυριακή πρέπει να ξυπνήσουμε, να κάνουμε ένα γρήγορο ντουζ, να φτιάξουμε το πρωινό μας και να το απολαύσουμε. Σαν μια μικρή ιεροτελεστία –χωρίς τον άγχος του χρόνου.

Θα σταθώ ιδιαίτερα σ αυτό το κομμάτι: του πρωινού. Ακούω συχνά ανθρώπους να λένε πως αγαπάνε τον εαυτό τους χωρίς, όμως, να τον περιποιούνται. Αν μέσα στη βδομάδα τρέχεις και δεν έχεις χρόνο ούτε ένα καφέ να πιεις στο σπίτι σου, τότε αφιέρωσε μια ημέρα στο να απολαμβάνεις μια κούπα καφέ και να φτιάχνεις ένα θρεπτικό πρωινό.

Δεν σημαίνει πως θα περάσεις ώρες μέσα στην κουζίνα –μπορείς να φτιάξεις ένα τοστ, μια ομελέτα, ψωμί με μέλι, βρώμη με φρούτα και γιαούρτι και να τα απολαύσεις ήρεμα καθισμένη στην αγαπημένη γωνιά του σπιτιού σου.

Εγώ, ακόμα και τώρα που έχω ένα μωρό 10 μηνών βρίσκω τρόπο να απολαμβάνω το πρωινό μου έστω μία φορά τη βδομάδα. Άφησε το παιδί σου στο πάρκο με παιχνίδια ή στο καρεκλάκι του φαγητού και φτιάξε για την οικογένεια σου έστω ένα τοστ με καφέ. Συγκεντρωθείτε μαζί στο τραπέζι και οργανώστε την ημέρα σας.

Ξεκίνησε όμορφα την Κυριακή σου χωρίς να έχεις το άγχος την ημέρας, απόλαυσε το πρωινό σου και στη συνέχεια κάνε ότι σ ευχαριστεί πραγματικά.

Αφιέρωσε μία ημέρα της βδομάδας αποκλειστικά σε σένα και τις ανάγκες σου. Πίστεψέ με θα βρεις τρόπο να το καταφέρεις –αν το θέλεις ουσιαστικά.

Άρχισε από σήμερα…