Από μικρή θυμάμαι την μυρωδιά από την γαλατόπιτα της γιαγιάς Στέλλας. Μέχρι σήμερα είναι η πίτα που ζητάμε και τα τέσσερα εγγόνια από την αγαπημένη μας γιαγιά κι εκείνη δεν μας χαλάει το χατίρι. Παραγγέλνει φρέσκο γάλα, ξεκινάει την προετοιμασία και λίγες ώρες μετά καθόμαστε στο τραπέζι να απολαύσουμε αυτή την φανταστική πίτα.

Πριν μερικές μέρες βάλαμε ξανά τη γιαγιά στην κουζίνα να μας ετοιμάσει αυτή την νοστιμότατη γαλατόπιτα που φτιάχνει. Πάρε χαρτί και μολύβι να γράψεις την συνταγή και μετά να τη δοκιμάσεις. Θα ενθουσιαστείς με το γλυκό αποτέλεσμα.

 

Υλικά για 1 ταψί

1 λίτρο γάλα

200γρ αλεύρι

3 κ.σ. ζάχαρη

3 αυγά

4 φύλλα για πίτα

 

Εκτέλεση

Βάζουμε όλα τα υλικά μέσα σε μια κατσαρόλα και τα αφήνουμε περίπου 15 λεπτά ώσπου να πήξει η κρέμα.

Σ’ ένα ταψί στρώνουμε τα φύλα και ενδιάμεσα βάζουμε τριμμένη ψίχα από ψωμί με ζάχαρη και κανέλα κι αλείφουμε τα φύλλα. Προσθέτουμε την κρέμα και τα φύλλα που έχουν περισσέψει τα γυρίζουμε. Αλείφουμε την κρέμα με ένα αυγό και βάζουμε την πίτα μας στο φούρνο για 60 λεπτά.

Το μυστικό της επιτυχίας είναι η τριμμένη ψίχα του ψωμιού με ζάχαρη και κανέλα ενδιάμεσα που δίνει ένταση στη πίτα.

Δοκίμασε την συνταγή και θα ξετρελαθείς. Φυσικά μπορείς να την σερβίρεις μετά το μεσημεριανό γεύμα και να την προτιμήσεις αντί να φτιάξεις κάποιο γλυκό πλούσιο σε θερμίδες κι λιπαρά.

Enjoy!