Πολλές φορές πριν να φύγω ταξίδι είχα το άγχος πως θα παραμείνουν καλοχτενισμένα τα μαλλιά μου στην απόδραση του σαββατοκύριακου. Γιατί όταν είσαι ταξίδι θέλεις τα μαλλιά σου να είναι περιποιημένα και λαμπερά. Χωρίς φυσικά να περνάς πολλές ώρες σε ένα καθρέφτη.

Τα τελευταία χρόνια που ταξιδεύω αρκετά έχω βρει τις λύσεις μου. Μια από αυτές είναι οι αγαπημένες μου και διαχρονικές κοτσίδες. Και μπορεί συχνά- πυκνά να παίζω με το μήκος των μαλλιών μου, όμως οι κοτσίδες παραμένουν το χτένισμα που με σώζει πάντα. Ο λόγος;

Πρώτον, την ημέρα που ταξιδεύω φτιάχνω τις κοτσίδες μου –αν δεν το κάνω εγώ το κάνει η κομμώτρια μου- κι έτσι τα μαλλιά μου είναι περιποιημένα κατά την αναχώρηση μου (μου φτιάχνει πολύ και τη διάθεση). Δεύτερον, την επόμενη ημέρα που θα λύσω τις κοτσίδες τα μαλλιά μου είναι σπαστά κι έχω ένα νέο χτένισμα –μάλιστα κρατάει αρκετά.

Επίσης, μια καλή ιδέα είναι να πιάσεις αλογοουρά και να δώσεις ένταση με το ψαλίδι για να γίνουν κυματιστά στο τελείωμα τους. Κι αυτό το απλό χτένισμα είναι βολικό και κρατάει. Γιατί το επόμενο πρωί που θα αφήσεις ελεύθερα τα μαλλιά σου θα έχουν ένα ελαφρύ σπάσιμο.

Ψάχνοντας στο pinterest σου βρήκα χτενίσματα για να πάρεις ιδέες να κάνεις στο επόμενο ταξίδι σου.