Η Κυριακή είναι η ημέρα χαλάρωσης, ηρεμίας και φαγητού. Νομίζω πως αξίζει να περνάμε χρόνο με τον εαυτό μας, αλλά και με τα αγαπημένα μας πρόσωπα. Όλη τη βδομάδα τρέχουμε να προλάβουμε ραντεβού, υποχρεώσεις χωρίς να έχουμε τον απαραίτητο χρόνο για τον εαυτό μας και για τους δικούς μας.

Συνεπώς αξίζουμε μία ημέρα τη βδομάδα να μένουμε μακριά από οποιαδήποτε υποχρέωση. Από την στιγμή που άρχισα να ξεκουράζομαι μία μέρα και να κάνω περισσότερα πράγματα για μένα έγινα πιο χαρούμενη κι αποδοτική.

Για μένα η Κυριακή σημαίνει φαγητό με την οικογένεια μου και με ανθρώπους που αγαπώ. Η μαγειρική με ξεκουράζει πολύ κι με την πρώτη ευκαιρία καλώ τους φίλους μας στο σπίτι για να γευματίσουμε όλοι μαζί.

Κι επειδή το τελευταίο διάστημα το brunch έχει μπει για τα καλά στις κυριακάτικες συνήθειες μας έχω να προτείνω να το ετοιμάσετε στο σπίτι σας καλώντας την παρέα σας.

Δεν χρειάζεται να περάσεις το πρωινό σου μέσα στη κουζίνα καθώς αρκούν 2-3 απλές επιλογές. Εγώ συνήθως φτιάχνω αυγά scrabble με λουκάνικο, μια μεγάλη πράσινη σαλάτα με ότι υλικά έχω στο ψυγείο μου και σάντουιτς πάλι με ότι έχω διαθέσιμο. Χρειάζεται λίγη φαντασία και πολλή  πολλή αγάπη για να ετοιμάσεις ένα απλό μενού. Αν έχεις λίγη περισσότερη όρεξη και χρόνο μπορείς να ετοιμάσεις burger και να το συνοδέψεις με σαλάτα ή λαχανικά στη σχάρα.

Μπορείς να κοιτάξεις τις φωτογραφίες  μου με αγαπημένες προτάσεις για σπιτικό brunch και να πάρεις… γευστικές ιδέες.

Καλή διασκέδαση!