Το βιβλίο που σου προτείνω να ξεκινήσεις να διαβάζεις ή να πάρεις μαζί στην απόδραση σου λέγεται «Ένα τραγούδι για το αύριο» της Άλις Πίτερσον από τις εκδόσεις Ψυχογυιός.

Κεντρικά πρόσωπα της ιστορίας είναι ο Τομ και η Άλις. Εκείνος την ερωτεύεται από την πρώτη στιγμή που την αντικρίζει – μάλιστα συνειδητοποιεί ότι δεν θα είναι καθόλου εύκολο να είναι μαζί της μιας και εκείνη είναι γεμάτη ενέργεια, ένας ήλιος που λάμπει στον κατά τ’ άλλα συνηθισμένο κόσμο του. Βλέποντας αυτή την τόσο ζωντανή κι εύθυμη πλευρά της κοπέλας θα μπορούσε κάποιος να σκεφτεί ότι έχει τα πάντα. Όμως, η Άλις ξέρει πολύ καλά πως δεν είναι σαν τις άλλες γυναίκες. Η ζωή της είναι περίπλοκη, απρόβλεπτη και δύσκολη. Αλλά δεν της αρέσει ο οίκτος. Το μόνο που θέλει να κάνει, το μόνο που ήθελε ποτέ, είναι να τραγουδάει. Στην Άλις έχουν πει να μην ακολουθεί τα όνειρά της. Το ίδιο και στον Τομ. Όμως η μοίρα τους έχει ήδη φερθεί σκληρά και έφτασε η κατάλληλη  ώρα να σταματήσουν να ακούν τους άλλους και να ακολουθήσουν μόνο την καρδιά τους.

Το μυθιστόρημα που διαβάζεται ευχάριστα είναι βασισμένο σε αληθινή ιστορία όπου μιλάει για τη δύναμη της ανθρώπινης θέλησης και της αγάπης.