Ο μύθος θέλει τον Έλληνα, Βασιλιά των σικελών, Ιταλό (italus) να δίνει το όνομα του στην Ιταλία. Λέγεται, ότι έχει γεννηθεί στη Κέρκυρα και ότι ήταν εγγονός του Μίνωα ή του Οδυσσέα. Το όνομα Italus δεν θα μπορούσε να εμπεριέχει περισσότερη Ελλάδα και όχι μόνο λόγω της ιστορίας του. Μύθοι και γεύσεις γίνονται ένα κι η ιστορία συνεχίζεται καθώς ο Ιταλός (italus) συνεχίζει να κατακτά!

Σ’ αυτό το all day cafe, με τα έντονα βιομηχανικά στοιχεία, παντρεύεται η ελληνική με την ιταλική κουζίνα δημιουργώντας ένα γευστικό και ισορροπημένο  αποτέλεσμα.

Το μενού έχει δημιουργήσει ο Γαβριήλ Νικολαίδης -γνωστός ως Cool Artisan. Υγιεινές προτάσεις με τις καλύτερες πρώτες ύλες, όπως τα τυριά του Κωσταρέλλου, αλλά και γλυκές γεύσεις πρωταγωνιστούν στον κατάλογο.

Το αγαπημένο μου πιάτο –το προτείνω ανεπιφύλακτα- είναι η Pink Pizzetta: διπλή τορτίγια με μους φέτας, ντοματίνια, μαύρες ελιές και πιπεριά. Ελαφρύ πιάτο και πολύ χορταστικό.

Από τις μπαγκέτες ολικής δοκίμασα το Chicken&Truffle με καπνιστό κοτόπουλο, κρέμα τυριού πεκορίνο, λάδι τρούφας και φρέσκο μανιτάρια. Εξαιρετικό το ψωμάκι με την τόσο ιδιαίτερη γέμιση του –το πεκορίνο δίνει την κατάλληλη ένταση.

Στον κατάλογο του Italus θα βρεις focaccia, σαλάτες, panino με γέμιση χωρίς γλουτένη, bagel.

Όσο για τα γλυκά, ακόμα και αν δεν είσαι πολύ fan, δοκίμασε την πρωτότυπη λεμονόπιτα με μωσαϊκό, pancakes με βανίλια-κακάο και cheesecake.

Για τους λάτρεις της υγιεινής διατροφής υπάρχουν οι φυσικοί χυμοί –fitness με ανανά, αγγούρι, καρότο, ginger- και τα smoothie bowl –banana με μπανάνα, γάλα αμυγδάλου, φυστικοβούτηρο, κανέλα, granola.

Φυσικά δεν μπορείς να φύγεις από το αγαπημένο all day cafe της Καλλιθέας αν δεν φας τον… καφέ σου! Ναι πολύ σωστά διάβασες. Παρήγγειλε espresso ή cappuccino ή ζεστή σοκολάτα μέσα σε choco cup- φλιτζάνι βάφλας δηλαδή με επικάλυψη σοκολάτας που τρώγεται ολόκληρο.

Από το απόγευμα μέχρι το βράδυ μπορείς να απολαύσεις δροσερά cocktails, apperitivo και να τα συνοδέψεις με τις αλμυρές προτάασεις του καταλόγου.

Info

Ελευθερίου Βενιζέλου 104 Καλλθέα

Τηλ. 2109512341