Όταν θα πεις σε κάποιον τη φράση «Πάω διακοπές στη Λευκάδα» θα σε παροτρύνει να πας για κολύμπι στη παραλία Πόρτο Κατσίκι, η οποία βρίσκεται ανάμεσα στις έξι κορυφαίες της Μεσογείου.

Το Πόρτο Κατσίκι είναι από τις γνωστότερες παραλίες του νησιού με τα καταγάλανα νερά του να κερδίζουν τους επισκέπτες πριν ακόμα κολυμπήσουν σ’ αυτά.

Πράγματι, το Πόρτο Κατσίκι είναι από τις ωραιότερες παραλίες στο Ιόνιο και δεν χορταίνεις το κολύμπι στα μπλε νερά του -ακόμα και αν είναι κάπως παγωμένα. Η παραλία βρίσκεται στη νοτιοδυτική πλευρά της Λευκάδας και έγινε ευρέως γνωστή τη δεκαρτία του 1990, τότε που φτιάχτηκε το οδικό δίκτυο. Το πιο κοντινό χωριό από τη παραλία Πόρτο Κατσίκι είναι το Αθάνι.

Όταν έκανα διακοπές στη Λευκάδα ήταν από τις πρώτες παραλίες που ήθελα να δω από κοντά. Πήγα απογευματινή ώρα, λίγο μετά τις 5.30 και είχε πάρα πολύ κόσμο. Ευτυχώς βρήκα ένα σημείο να κάτσω, χωίς να είμαι πάνω σε άλλους. Για καλή μου τύη σχεδόν δύο ώρες μετά ο κόσμος άρχισε να φεύγει, ιδιαίτερα οι οικογένειες, με αποτέλεσμα την ώρα της δύσης του ηλίου που είναι πραγματικά υπέροχο το το΄πίο να μπορείς να το απολαύσεις και χωρίς πολύ κόσμο.

Η παραλία είναι πρετρώδης, τα νερά είναι βαθιά και σε κάποια σημεία παγωμένα, αλλά απολαμβάνεις το κολύμπι