Ανήκω κι εγώ σ αυτή την κατηγορία των ανθρώπων που αποφάσισαν να κάνουν διατροφή. Ο δικός μου λόγος για να πετάξω τα κιλά της εγκυμοσύνης. Και χρησιμοποιώ το ρήμα “πετάω” γιατί αυτό είναι το σωστό. Πετάμε κάτι γιατί δεν το θέλουμε.

Για μένα ήταν η πρώτη φορά που έπρεπε να ακολουθήσω πρόγραμμα διατροφής και αρχικά δεν σου κρύβω πως κάπως δυσκολεύτηκα.

Με βάση την προσωπική μου εμπειρία θα σου δώσω μερικά tips για να μείνεις πιστή στο καθημερινό πρόγραμμα της διατροφής σου.

 

Θέλω να πετάξω τα κιλά!

Αν το έχεις πάρει απόφαση τότε τίποτα δεν σε σταματά. Γιατί το πιο σημαντικό κομμάτι για να γίνει η αρχή είναι η πραγματική σου θέληση.

 

Βρες τον κατάλληλο διατροφολόγο

Η χημεία δύο ανθρώπων φέρνει τα καλύτερα αποτελέσματα. Εγώ επέλεξα τη διατροφολόγο μου γιατί γνώριζα πως έχουμε κάποιες κοινές ανησυχίες. Δεν μου έδωσε ένα πρόγραμμα διατροφής και αυτό ήταν όλο. Έχουμε επικοινωνία -μάλιστα επειδή έχω αρκετά καλέσματα για φαγητό της τηλεφωνώ και μου λέει πάντα τι πρέπει να πάρω από το κάθε εστιατόριο.

 

Προετοίμασε τα γεύματα σου

Είναι πολύ δημιουργικό -όσο και αν το πρόγραμμα σου είναι απαιτητικό. Ταυτόχρονα μαθαίνεις τις ανάγκες σου και να προσέχεις τον εαυτό σου. Από τότε που ξεκίνησα να ετοιμάζω μόνη μου τα γεύματα μου είμαι πιο προσεχτική με την πρώτη ύλη.

 

Απόλαυσε κάθε βήμα της διατροφής

Μη βιάζεσαι να χάσεις γρήγορα τα κιλά γιατί το πιο πιθανό είναι να μπλοκάρεις το μεταβολισμό σου. Ένα βήμα κάθε φορά, άκου τις ανάγκες του σώματος σου και απόλαυσε τη διαδρομή.