Όλοι μας αγαπάμε τα ταξίδια -ιδιαίτερα στο εξωτερικό. Πλέον, μπορούμε να ταξιδεύουμε περισσότερο γιατί υπάρχουν κάποιοι οικονομικοί προορισμοί στην Ευρώπη που αξίζει να τους σημειώσεις για να κλείσεις το επόμενο σου ταξίδι. Εσύ απλά επέλεξε το μέρος…

 

Βουδαπέστη

Η Βουδαπέστη παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον και πολλοί τουρίστες επιλέγουν να βρεθούν στην πρωτεύουσα της Ουγγαρίας. Περπάτησε στο κέντρο της πόλης, απόλαυσε το φαγητό τους και διασκέδασε μέχρι το πρωί. Το μόνο σίγουρο είναι πως θα γοητευτείς και θα θέλεις να επιστρέψεις ξανά.

 

Κωνσταντινούπολη

Η πρωτεύουσα της Τουρκίας με τις πολλές αντιθέσεις, τα αρώματα και τα πεντανόστιμα φαγητά, είναι μια πόλη που θα σου κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον. Βόλτα στο Βόσπορο με οικονομικά πακέτα, ξενάγηση στην μεγαλύτερη αγορά και μπόλικο φαγητό. Θα τα απολαύσεις όλα και με το παραπάνω χωρίς να ξοδέψεις μια περιουσία.

 

Βουκουρέστι

Μόλις μιάμιση ώρα από την Αθήνα και με προσιτές τιμές είναι ότι καλύτερο για μια απόδραση ως εκεί –ακόμα και για ένα σαββατοκύριακο. Η αρχιτεκτονική της πόλης, κυρίως η Παλαιά Πόλη, η ρουμανική γαστρονομία, το φυσικό τοπίο, τα κάστρα στην επαρχιακή Ρουμανία και ο πολιτισμός της χώρας είναι μόνο μερικοί από τους λόγους για να γνωρίσεις από κοντά την βαλκανική χώρα.

 

Βερολίνο

Πολλοί μπορεί να εκπλαγείτε που βάζω το Βερολίνο στους οικονομικούς προορισμούς, όμως ναι είναι. Οι τιμές για να αποδράσεις στην πρωτεύουσα της Γερμανίας δεν είναι τόσο τσουχτερές. Μάλιστα, στην πιο δημοφιλή οδό τη Kurfustendam όπου είναι γεμάτη εμπορικά μαγαζιά μπορείς να βρεις οικονομικά ξενοδοχεία με δωρεάν πρωινό. Προγραμμάτισε εγκαίρως το ταξίδι σου και θα με θυμηθείς. Ότι και να πω για αυτή την πανέμορφη και πολιπολιτισμική πόλη είναι λίγο.

 

Ρώμη

Η πρωτεύουσα της Ιταλίας δεν είναι απλά ένας ευρωπαϊκός προορισμός που επιβάλλεται να πας, έστω μία φορά στη ζωή σου. Είναι μια πόλη με εξαιρετική αρχιτεκτονική και πλούσια κληρονομιά στις Τέχνες. Όσες φορές και να βρεθείς στη Ρώμη έχεις πάντα κάτι νέο να ανακαλύψεις και να γευτείς.  Οι τιμές στα αεροπορικά είναι ιδιαίτερα προσιτές και κάνοντας έρευνα αγοράς μπορείς να βρεις οικονομικά ξενοδοχεία στο κέντρο της Ρώμης με πρωινό. Όσο νωρίτερα κάνεις τις κρατήσεις τόσο καλύτερα για την τσέπη σου.

 

Σόφια

Η πρωτεύουσα  της Βουλγαρίας, έχει πολλές αντιθέσεις από τις υπόλοιπες πρωτεύουσες της Ευρώπης: εδώ δεν θα βρεις μεγάλους ποταμούς κι γέφυρες αλλά ψηλά βουνά. Τα τελευταία χρόνια κερδίζει όλο και περισσότερους ταξιδευτές που επιθυμούν να πάνε σε έναν οικονομικό προορισμό και να δουν μια διαφορετική κουλτούρα.